Zero waste för kafferutinen

Morgonfrisyr och naglar med målarfärg bjuder jag på. Här renoveras för fullt. :D Morgonfrisyr och naglar med målarfärg bjuder jag på. Här renoveras för fullt. :D

Jag har gått och sneglat på att köpa flergångsvarianter på engångsprodukter som kaffefilter och disktrasor länge. Det är ingen stor kostnad egentligen, men jag har bara prioriterat annat.

Onödiga förpackningar och engångsprodukter är ju ett sådant resursslöseri och zero waste känns som ett mål alla borde ha. Jag är verkligen ingen zero-waste-hard-core-människa på långa vägar (tyvärr). Men jag gillar att kunna byta ut vardagliga saker och skulle gärna ha en påfyllnadsbutik i min stad. 

Så till slut fick jag då testa dessa två på bilden, ifrån Stella Sews. Detta inlägg kommer att handla om kaffefiltret. 

Jag har inbillat mig att kaffet skulle smaka mindre gott med ett tygfilter. Det är väl reklamen på Melittapaketen som lurat min hjärna. Det står ju om olika aromhål och allt möjlggt trams där. Men, kaffet är precis lika gott som vanligt! Och det känns så bra att kunna använda det om och om igen. Det är bara att skölja ur det med ljummet vatten efteråt, eller tvätta i kallt mellan varven. Verkligen en produkt alla kaffedrickare borde ha! Jag kommer att köpa ett gäng att ha som gå-bort-present (tillsammans med lite andra grejer som dyker upp i bloggen snart). 

VARNING! Se dock upp för förvirrade sambos! Jag hann njuta av mitt kaffefilter i typ 5 dagar. Sen hade det åkt med komposten ut. Detta trots att jag hade sagt till några gånger om att jag hade ett sådant filter.  ;)

Fakta:
100% ekologisk bomull. Finns i singelpack och flerpack. 

(Klicka på bilden för att komma till webshopen.)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln